fbpx

איך נעזור לילדים שלנו לאכול מזון בריא יותר?

מה הדבר הכי יקר לנו בחיים? הילדים שלנו כמובן. אנחנו דואגים להם בכל ליבנו, מטפחים אותם ורוצים שיגדלו להיות ילדים בריאים ושמחים. אז איך אנחנו יכולים לעזור לילדים שלנו לאכול בריא יותר במספר צעדים פשוטים וכמעט ללא מאמץ?

דוגמא אישית

הדרך הכי אפקטיבית ללמד ילדים היא דוגמה אישית. לימוד דרך חוויות הוא שיטה שנמצאת במגמת עלייה בעולם החינוך. הילדים צופים בנו בסיטואציות מסוימות ואחר כך נוהגים כמונו בסיטואציות דומות. לכן, אם אנחנו רוצים שהילדים יתחילו לאכול בריא ולהתייחס למה הם מכניסים לפה, השינוי מתחיל מאיתנו.

שימוש במוצרי גלם בריאים יותר

אפשר להתחיל להשתמש בחומר גלם בריאים יותר בהדרגה בלי שהילדים ירגישו. למשל, שימוש ב-50% קמח מלא באפייה של מאפים, קניה של דברי מתיקה מרכיבים טבעיים בלבד, בחירה של דגני בוקר ללא כמות גדולה של סוכר וממתיקים, ממרחים מופחתי סוכר וחומרים משמרים, פירורי לחם מקמח מלא וזאת רשימה קצרה בלבד.

לא להכניס לבית שתייה מתוקה

שתייה מתוקה מלאה בסוכר וחומרי טעם מעובדים ללא שום ויטמינים, מינרלים ורכיבים תזונתיים מועילים.
יש חוק טבע מאוד פשוט שאנחנו לא מייחסים לו מספיק חשיבות. מה שאין בבית, הילדים לא יכולים לאכול ולשתות. הילדים לא יוצאים לקנות לעצמם אוכל בסופר או במכולת, אז כדי להימנע מסיטואציה שבה הילד רוצה משהו שיש בארון או במקרר ואז בלהט הרגע מאוד קשה להחליט או לשכנע אותו שזה לא בריא, פשוט לא לקנות את המוצר הביתה וכך נחסוך לנו את העימות.

כשלוקחים את הילדים לקניות, מסכמים מראש על קניית חטיף/ממתק יחיד ומסוים

מבנה הסופר תוכנן על ידי מיטב הפסיכולוגים ומנתחי האישיות. דוגמה ידועה לכך היא שהלחם ומוצרי החלב נמצאים בסוף הסופר כדי שגם אם הגענו לקנות רק לחם, נעבור בכל מעברי הסופר ונקנה דברים נוספים שנזכרנו בהם. כך מתוכננים גם מדפי החטיפים והמתוקים. הם תמיד נמצאים בגובה נמוך כדי שהילדים יוכלו לראות אותם ולשגע את ההורים שהם רוצים לקנות אותם. לכן חשוב לפני היציאה לקניות, לסכם עם הילדים והכי חשוב עם עצמכם, כן, כן, עם עצמכם, על החטיף/ממתק שתקנו להם.

מוצרים מן החי איכותיים ונקיים

אם אתם לא טבעונים אז בתחום המוצרים מן החי, כדאי לוותר על כל מיני הבשר המעובד כמו נקניקיות, פסטרמה, נקניקים ודומיהם. ניתן לקנות מוצרים איכותיים ונקיים יותר כמו ביצי חופש אורגניות, עוף ובשר ללא הורמונים ואנטיביוטיקה וגבינות ללא חומרים משמרים.

שמירת המוצרים הפחות בריאים לאירועים פחות תדירים

אם ילד ממש אוהב מוצר מסוים לא בריא, אפשר לאכול אותו באירועים שקורים לעתים רחוקות, כמו טיול או יציאה למקום שמגיעים אליו בתדירות נמוכה.

שיתוף הילדים בהכנת האוכל

ילדים אוהבים לאכול אוכל שהם היו שותפים בהכנתו. כדאי לנצל את ההזדמנות הזאת ולהכין ביחד מנות יותר בריאות כדי להכיר לילדים את חומרי הגלם הבריאים.

יציאה לקטיף או סדנת גידול ירקות

בקטיף או סדנה לגידול ירקות, הילד לומד מהיכן האוכל מגיע ורואה את כל השפע שיש לאדמה ולטבע להציע לנו. בנוסף, זאת תרפיה מצוינת – ילדים אוהבים לשחק עם אדמה ולהרגיש אותה.

ארוחת פירות

פירות הם גם מתוקים, צבעוניים, מושכים את העין וכמובן בריאים ביותר מכל מוצר מתוק אחר. מומלץ לחתוך מגוון פירות במספר צבעים כדי שהילד יבחר את הפרי שהוא אוהב.

שימוש בסבונים ומוצרי טיפוח מחומרים טבעיים

אמנם לא מזון אבל הסבונים וחומרי הטיפוח שאנחנו משתמשים מכילים מספר רב של חומרים כימיים שנועדו להקציף ולתת ניחוח שנשאר לאורך זמן. חומרים אלו מזיקים לגופנו וכדאי להימנע מהם. קיימת אלטרנטיבה של סבונים ומוצרי טיפוח מחומרים טבעיים, ידידותיים לסביבה ולגוף שלנו.

לסיכום

לא חייבים ליישם את כל ההמלצות במכה אחת, אפשר ליישם כל מספר שבועות המלצה נוספת כדי לתת הזדמנות לבני הבית להתרגל ולהסתגל. כל יישום של אחת ההמלצות תוסיף שיפור לבריאות.
הייחוד בכלים האלו הוא שהם לא מוסיפים לנו מאמץ נוסף, אלו פעולות שאנחנו עושים בכל מקרה, רק עכשיו נוכל לעשות אותם בצורה טובה יותר כדי לשפר את הבריאות של ילדינו ומשפחתנו.

אשמח לעזור וללוות אתכם במעבר לאורח חיים בריא. אתם מוזמנים לקרוא על הליווי האישי או על הסדנה המשפחתית

Call Now Buttonחייגו לחיים בריאים